Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • felix...

    Baš sam "skinuo" 15 Fontanillsovih edukacijskih audio cd-a preko torrenta.Ako su i približno kvalitetni kao onaj DVD koji si mi poslao...odlično.Nisam ih još uspio preslušati...

    avatar

    03.12.2006. (02:29)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Eh da barem ja znam koristiti taj Torent vraziji.. Mozda jednog dana prokljuvim i to.. moram sad van na neciji rodjendan! Pozdrav (javi kad "ono" stigne ovdje, kod sebe il na email)! Poruka ti je spaljena na jednom DVDju (onom gdje je Video-backup jer nisam bio siguran da'l mozes gledati NTSC pa sam i to prebacio)! Pozdrav!

    avatar

    03.12.2006. (02:34)    -   -   -   -  

  • IVan

    Pozdrav gazdi!:) Evo citam neko vrijeme tvoj blog i svaka cast na radu. Jos se dvoumim da li da uopce pokusavam poceti baviti se tim cim se vi ovdje bavite, jer nebih rekao da imate miran san(sanjate trejdove i market). Nisam citao sve od samih pocetaka tako da bas i ne kuzim sve skupa najbolje a i neznam kako bi uopce otvorio racun ili sto vec. Pa eto mozda ste i pisali o tome i promaklo mi je. Pa eto ako netko od vas ovdje ima volje neke osnovne stvari objasniti moze na news.smece@gmail.com. O/M nadam se da nisam prekriso neko od pravila bloga posto mi je ovo prvi unos. Ako ti treba objasnjenje kako skidat torrente javi se na mail, mada bih prije rekao da te zanima kreiranje torrenta:).
    Pozdrav!

    avatar

    03.12.2006. (13:41)    -   -   -   -  

  • pero

    cnbc je uveo neke promjene.obnovio je svoju stranicu i sada je moguće preko neta gledati i cnbc europe i cnbc us i ostale cnbc-e.ima hrpa video programa( i nije potrebno isključivo IE za to).čini se da se za live praćenje mora platiti nekih $10.šteta, na bloombergu je besplatno.u svakom slučaju pozitivna promjena.www.cnbc.com.

    avatar

    04.12.2006. (14:22)    -   -   -   -  

  • Hmok

    Apropo torrenta, nadam se da ste pogledali link koji sam ostavio 2 unosa niže.
    Btw možda je pitano prije, ali ako vam nije bed, jel možete preporučiti kakav simulator sa mogućnošću prodaje callova i puteva, jerbo baš sad čitam jednu knjigu i piše o synthetic i covered call, a pisano je nekak formulski po mom mišljenju pa bi htio da vidim kak to za prave zgleda.
    Mislim da optionexpress nudi takav simulator, ali se mora postati njihov korisnik, samo kad sam njihov korisnik onda već ko' da trejdam zaprave(valjda je to isto jedan način vrbovanja).

    Evo još jedna dobra vjestica za one koji možda neznaju : http://www.mojnovac.net/forumi/showthread.php?t=2567&page=4
    Dobro je da se kreće, i da naši potencijalni trejderi ne ostanu na suhom.

    avatar

    04.12.2006. (17:41)    -   -   -   -  

  • felix...

    Fala Hmok,ali već se naveliko služim azureusom,samo kaj je užasno spor prijenos podataka,makar sam podesio portove na ruteru.Upravo isprobavam Market News Analyzer.Makar se može zamijeniti kakvim dobrim rss readerom,čini mi se da vrijedi 150$,a posebno mi se sviđa funkcija vrednovanje vijesti u odnosu na pokrete cijena dionica,sektora ili marketa.

    avatar

    04.12.2006. (19:09)    -   -   -   -  

  • Hmok

    Zanimljiv software, samo što sam ja skoro isključivo tehničar, mene je samo zanimao simulator u kojem mogu vježbati razne spreadove, to jest neki koji ima druge funkcije osim long call i put.
    A azureus sam i ja koristio dok nisam donedavno formatirao disk, jer mi je bio previše zagušen sa pola stvari koje sam opće zaboravio da imam :)
    Utorrent ti ima sve funkcije ko i azureus, a troši MNOGO manje resursa, a čak ima i jednostavnije ime.

    Btw jeste pogledali vijest, eto sad mogu i fizičke osobe bez beda ulagat u S.A.D-u.

    avatar

    04.12.2006. (22:35)    -   -   -   -  

  • felix...

    Hmok,...možda optionsxpress simulator preko CBOE bez registracije,osim na CBOE site...LINK...Može malo konkretnije o vijesti o ulaganju fizičkih osoba...Iz dosadašnjeg iskustva znam da su slične vijesti i zakoni do sada bili samo deklarativne naravi(u praksi je to bilo onemogućeno),pa da ne bih prerano "izletio".

    avatar

    04.12.2006. (23:30)    -   -   -   -  

  • felix...

    "dok se izmjenom članka 22. ukida odredba
    prema kojoj su rezidenti fizičke osobe obvezni prilikom ulaganja u strane vrijednosne
    papire koristiti kao posrednika domaće ovlašteno društvo, a za skrbnika domaću
    skrbničku banku."
    Ostaje još problem izvještavanja HNB-a jednom mjesečno o učinjenim transakcijama(koliko sam informiran,ograničenja jesu moguća,ali nisu definirana,dakle pravno trenutno nema ograničenja u izboru vrijednosnica)...,ali bitno je da se kreće:)))...Za naše uvjete ovo je veeliki napredak.Čestitam i zahvaljujem svima koji su na ovome radili i još uvijek rade na poboljšanjima...Kada se stvari iskristaliziraju ova tema ponovno zaslužuje jedan opširan post...koji je Cartmann pravovremeno i detaljno postao OVDJE .Zahvaljujem:)

    Još bu na kraju Hrvatska postala pravi ELDORADO za trejdere jer se ne plaća porez koji u Americi baš i nije mali.
    Polako postajemo prava tvrđava kapitalizma,pravi hardkapitalisti:)
    OptionMaster,počni razmišljati o povratku...ha ha ha

    avatar

    05.12.2006. (00:49)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Znao sam da ce se i to kad tad promijeniti -STOP Dolazim uskoro -STOP Cekajte me na aerodromu -STOP Znak raspoznavanja glava kipica -STOP Trejdacemo NON-STOP

    avatar

    05.12.2006. (04:46)    -   -   -   -  

  • Hmok

    Još samo da nisu dodali ultrapametni dodatak o izvještavanju bilo bi superiška, ali ajde valjda je i to nije odveć komplicirano.
    Zanima me baš kako bi to bilo sa trejdanjem kao pravim poslom, ono za mirovinu, zdravstveno
    i to.Kako je to rješeno u Kanadi Om?

    Btw Om, kako je kod opcija za onaj nisam ziher kako se zove t3(?!) rule kao da se nakon 3 dana od prodaje dionica nemre niš trejdat dok se ne settla?
    Mislim da sam pročitao da je kod opcija jedan dan, any thoughts?
    Felix bookmarko sam simulator, čini se da je to to.
    Om trebao bi staviti taj simulator u linkove, ako već nisi čini se dosta bolji od investopedijinog.

    avatar

    05.12.2006. (15:07)    -   -   -   -  

  • felix...

    OptionMaster,da li se mogla naslutiti vijest oko odustajanja Pfizera od lijeka protiv kolesterola prije ovog strahovitog pada?Ipak nije li 60 milijardi prevelika cifra...ne vjerijem da bi taj lijek da je i prošao mogao donijeti upola takvu zaradu...odnosno ima li veće šanse za korekciju?Nekako me privlače čisto spekulacijski callovi koji bi dosta mogli donijeti u korekciji koja vjerojatno neće biti slaba sudeći prema ogromnom padu...

    avatar

    05.12.2006. (22:07)    -   -   -   -  

  • felix...

    Prisjetimo se samo timinga objava važnijih vijesti u 12. mjesecu protekle dvije godine...12.12.2005. povećane dividende...16.12.2004.
    Čak sam došao do relativno pouzdanih indicija o "tempiranju" zarada za dotičnu firmu.Praksa je pokazala da ima dosta "podudarnih slučajnosti".

    avatar

    05.12.2006. (22:43)    -   -   -   -  

  • Vedran

    Pfizer (PFE): ogroman promet u ponedjeljak (290M protrgovanih dionica) i utorak (119M), a prosjek je inace oko 38M dionica dnevno. Vjerujem da je isto tako i bilo u trgovanju opcijama.
    Pitanje: Da li je netko obratio paznju na trgovanje PFE opcijama u petak (1.12), dakle prije objave vijesti o Pfizerovom lijeku? U "historical prices" na Yahoo Finance nisam zamijetio anomaliju u PFE dionica tog za taj petak, no mozda je netko naslutio sta se "valja iza brda" pa se natovario Put-evima.

    avatar

    06.12.2006. (09:17)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @HMOK: o trejdanju kao zanimanju napisati cu jedan unos na kraju svega kad krenem zavrsavati ovaj blog (nakon taktika trejdanja slijedi serija o prakticnom trejdanju gdje cemo obuhvatiti sve od savijeta kako sastaviti svoj trejderski office do kako pokrenuti biznis trejdanja kao zanimanja). Uglavnom radi se o tome sto sam vec jednom davno opisao na blogu pod POREZ ZA TREJDERE . Zarada od investicija i trejdanja se tretira razlicito u USA i Kanadi ali uglavnom radi se o CAPITAL GAIN-u koji se taxira po nizoj stopi (recimo placas taxu samo na 50% od zarade ili samo na 25% ili tako nesto, to se kod nas mijenja po godinama)! E sad ako ti je to biznis onda placas NORMALNU TAXU kao i svaki biznis ali imas pravo odbiti sve troskove trejdanja (pod sve mislim sve od kompj i softw do bilo kakvih troskova brokera, feejeva i kucnog office-a, putovanja, benzina itd) .. Izadje ti tu negdje na isto , ili je Kapital Gain bez odbijanja troskova ali vecim brejkom ili je biznis sa odbijanjem troskova.. Sto se tice penzionog fonda to moras sam uplacivati a medical insurance ovdje takodjer ako ti firma ne placa moras sam samo u kanadi nije tako strasno (ne znam tocno koliko jer placa zenina firma ali mislim oko $110/mjes za obitelj) samo ne ulazi dental ni nista extra (recimo prevoz hitnom u bolnicu i sl).. Sto se tice tog pravila zbiljam ti ne bih mogao reci, proslo je vec jako puno godina odkad sam imao na trejding accountu tako malo novaca da bi morao cekati settlement da bi trejdao slijedeci trejd. Mislim da danas moderni brokeri gledaju kroz prste trejderima i financiraju taj period sami jer znaju da iza tvog LEGALNOG trejda poslanog u MArket stoji CBOE i da je to novac koji im sigurno stize pa ne zele kociti trejdere bespotrebno (njima je u interesu da sto vise trejdas). Sad ako bi htio PODICI taj novac a ne trejdati dalje mislim da bi te mozda onda natjerali da cekas ali ne vise od 3 dana, nikako!

    @FELIX: Na Pfizerovom siteu ima unos koji tvrdi da oni postaju KLINICKA ISTRAZIVANJA SVOJIH LJEKOVA .. Sad da li se iz toga moglo zakljuciti da ce bas TADA biti objavljeni rezultati, sumnjam. Jos k tome da li ce rezultati biti dobri ili losi? Zato se neki trejderi specijaliziraju za farmaceutiku jer iziskuje dosta resercha i rada :
    Registration of Ongoing Clinical Trials

    In accordance with the FDA Modernization Act, we have registered Pfizer-sponsored clinical trials for serious and life-threatening conditions that are conducted under a U.S. investigational new drug application on the National Library of Medicine web site at www.clinicaltrials.gov since that site began accepting industry submissions in March of 2002. Pfizer's current postings on the www.clinicaltrials.gov web site comply with all legal requirements and serve the site's primary purpose: to inform patients suffering from serious and life-threatening conditions about ongoing clinical trials for those conditions.

    In January of 2005, we committed to voluntarily registering all new and ongoing confirmatory clinical trials—not just those trials for serious and life-threatening conditions—on a publicly accessible registry as part of our support for the international Joint Position. More specifically, we have committed to registering all new confirmatory trials that begin after July 1, 2005, as well as all confirmatory trials that remain ongoing as of September 13, 2005. These dates coincide with the deadlines set by the International Committee of Medical Journal Editors in their proposals to require the registration of trials as a condition for publication in leading medical journals.

    For the immediate future, we plan to register our confirmatory trials and all earlier-phase trials for serious and life-threatening conditions on www.clinicaltrials.gov. We expect to have registered well over 100 confirmatory trials by the September 13 deadline, above and beyond the clinical trials for serious and life-threatening conditions that are currently posted on the www.clinicaltrials.gov web site.

    In sum, Pfizer has committed to registering the following Pfizer-sponsored clinical trials:

    * all new confirmatory clinical trials that commence enrollment after July 1, 2005
    * all confirmatory clinical trials that remain ongoing as of September 13, 2005
    * all earlier-phase clinical trials for serious and life-threatening conditions that are conducted under a U.S. investigational new drug application

    avatar

    06.12.2006. (10:25)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @FELIX: moguce je da ce sada Pfizer se malo oporaviti ali taj oporavak ce, u odnosu na ovu korekciju, biti vjerojatno dosta "razvucen" tj uzeti ce dosta vremena. Sjeti se samo korekcije (pada) i kasnijeg oporavka u MSFTu koji je uzeo nekoliko mjeseci dulje nego sto smo ocekivali. Sve ovisi o tome da li je ova korekcija zaista pretjerana ili nije. Da nisu dosli na vlast Demokrati koji su tradicionalno ANTI-BIG-FARMA kako vele, imao bi nekako vise samopouzdanja da ce se to ubrzo i dogoditi. Ovako je moguce da ce Demokrati donijeti neke zakone kojima mogu ograniciti zaradu Farmaceutikalsima i eto problema (za sve velike Farmacutske kompanije)! Dovoljno je da naprave kao i kanadska vlada tj da osiguranje po zakonu pokriva samo GENERIC ljekove umjesto puno skupljih Originala pa da Farmaceutikalsima jako ostete zarade.
    @Vedran : nazalost u petak nisam obratio paznju na PFE jer sam trejdao Q'se ..

    avatar

    06.12.2006. (10:35)    -   -   -   -  

  • Oglo

    Moze jedno prakticno pitanje? Gledam kako OBV raste dok cijena stoka stoji ili pada. Kako da to tumacim? Pozdrav

    avatar

    06.12.2006. (17:59)    -   -   -   -  

  • Oglo

    Zahvaljujem i pozdrav!

    avatar

    06.12.2006. (21:04)    -   -   -   -  

  • Vedran

    Hvala!

    avatar

    06.12.2006. (22:00)    -   -   -   -  

  • felix...

    E sada ste me razočarali!!! Možda bi bilo bolje da prevedem blog na engleski?Pa zakaj se uopće s tim z.j.b.v.a....OBV na jednom domaćem blogu

    avatar

    06.12.2006. (22:53)    -   -   -   -  

  • felix...

    Napomena...linkovi u arhivi TA bloga ne rade jer su mi prisilno oduzeli ime webtest,a onemogućili ispravak linkova iz editora,tako da ćete se za ostale linkove bloga morati vratiti na početnu stranicu.Uz sve ostalo još i ovakve pizdarije...

    avatar

    06.12.2006. (23:04)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Oprosti Felix, my bad! U brzini i pod pracenjem MArketa nisam ni razmisljao nego mu nabacio prvi citat sa interneta. Podrazumijeva se da je FELIX o T/A pisao detaljno i da ih uvijek prvo tamo treba referirati za takva pitanja.. Ukloniti cu odgovor i ostaviti samo tvoj link! SORRY (nije bilo namjerno) htio sam mu samo pomoci na brzinu.. :(

    avatar

    06.12.2006. (23:45)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Ja nisam tehnicar LJUDI i za TEHNICKU ANALIZU molim vas kliknite na izvrsni FELIXOV blog-podruznicu OVDJE! Hvala!

    avatar

    06.12.2006. (23:46)    -   -   -   -  

  • felix...

    Nema beda:)Svaka čast ako uz praćenje marketa(i otvorenih trejdova) stigneš(možeš) odgovarati na pitanja.

    avatar

    07.12.2006. (11:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...